Zoekresultaat “wim emmerik”
16 resultaten
101 vragen over doof zijn: Medewerkers
'101 vragen over doof zijn' is wat de titel al aangeeft. Vragen als: Kunnen dove mensen dansen? Missen dove mensen geluid? Hoe worden doven 's morgens wakker? Is gebarentaal internationaal? Bestaat er poëzie in gebarentaal? worden door vijf dove auteurs beantwoord.
Koekoeksnest: Medewerkers
Koekoeksnest is gebaseerd op 'One flew over de Cuckoo's nest' van Ken Kesey. Het stuk is gemaakt ter gelegenheid van de opening van de afdeling voor dove patiënten van Psychiatrisch Ziekenhuis Schakenbosch.
Liedjes op het Leidseplein: Medewerkers
Handtheater brengt in mei 1991 ter gelegenheid van de Gebarentram, een ontwerp van Gert-Jan de Kleer, Amsterdamse liedjes in de Nederlandse Gebarentaal op het Leidseplein in Amsterdam. Jean Couprie, John van Gelder, Wim Emmerik en Gert-Jan de Kleer gebaren-zingen liedjes als 'Geef mij maar Amsterdam' en 'Tulpen uit Amsterdam'.
Mimevoorstelling Jean en Wim
Het Internationaal Gebarentheaterfestival vond plaats van 9 tot en met 26 november 1989 in vier Amsterdamse theaters: het Cleyntheater, het Van Ostadetheater, het Amfitheater en De Speelruimte. Het festival werd georganiseerd door Handtheater in samenwerking met de Stichting Welzijn Doven Amsterdam (SWDA).
Ontmoeting, de: Medewerkers
De Ontmoeting gaat over een confrontatie tussen een blanke goudzoeker en een indiaan. De Ontmoeting is in première gegaan tijdens Amsterdam Summer University van de Universiteit van Amsterdam. Het stuk is veelvuldig gespeeld, ook in New York en Washington (VS).
OOGgetuigen
OOGgetuigen is een serie discussiebijeenkomsten in de vorm van een rechtszitting. De rechter leidt de discussie, de openbare aanklager klaagt aan en de advocaat voert de verdediging. Het publiek treedt op als getuige-deskundige en als jury. OOGgetuigen is de eerste keer gehouden in 1997 en regelmatig opgevoerd tot 2015. Op een enkele uitzondering na wordt OOGgetuigen niet getolkt.
Poëzie in spreek- en gebarentaal: Medewerkers
Poëzie in spreek- en gebarentaal is een coproductie van Handtheater en Vi-taal. Acteurs van Handtheater werken samen met de dichters Simon Vinkenoog, Neeltje Maria Min en Ernst van Altena.
Rap is ?: Medewerkers
Wim Emmerik, John van Gelder en Eduard Leuw, drie dove acteurs, brengen in 1997 een swingende rap in de Nederlandse Gebarentaal, op het hiphop- en poetry-festival Double Talk in het Amsterdamse Frascati, begeleid door de percussionist Alan Purves. In 2004 rappen Alma Gerritsen, Perwin Schol en Lize Teunissen, drie dove actrices, dezelfde rap tijdens een demonstratie voor de erkenning van de Nederlandse Gebarentaal in Den Haag.
Terugblik: Medewerkers
Op 12, 13 en 14 september neemt Handtheater een nieuw theater in gebruik, Theater 't OOG, met de collage Terugblik. Deze voorstelling bestaat uit fragmenten van eerder gespeelde stukken.
Theo & Vincent: Medewerkers
Theo & Vincent gaat over de innige band tussen de broers Theo en Vincent van Gogh, en over de bevlogenheid waarmee zij zich met de schilderkunst hebben beziggehouden. Theo & Vincent is in totaal 58 maal gespeeld en gezien door 4459 bezoekers.
Wachten - theatercursus: Medewerkers
De Basiscursus Theater vindt plaats in Theater 't OOG van maart tot en met mei 1998. De cursus bestaat uit elf lessen van 2,5 uur in spel, dans en beweging, decor, licht, kleding en grime. Het thema van de curus is 'wachten'.
Wapperboek: Medewerkers
Het Wapperboek is gemaakt voor horende en dove kinderen in het kader van het scholenproject Wapperende Handen. In het boek zijn gebaren te vinden voor gezinsleden, dingen, werkwoorden, gevoelens, tijd, vraagwoorden, dieren, communicatie en school.
Wie is bang voor Virginia Woolf: Medewerkers
'Wie is bang voor Virginia Woolf' is een bekende stuk van Edward Albee (1962). Handtheater heeft het stuk bewerkt en vertaald van het Nederlands naar de Nederlandse Gebarentaal.
Zwarte Kat, de: Medewerkers
De man zit gevangen, achter tralies en in zijn herinnering. Morgen wacht hem de galg. Waarom? Als kind was hij zo zacht en volgzaam. Als man hield hij van dieren en zijn vrouw hield van hem. Dus haalde zij dieren voor hem in huis. Vooral de kat, groot, zwart en slim. De zwarte kat. Zijn oogappel. 'De Zwarte Kat' is een griezelverhaal van Edgar Allan Poe, verteld in de Nederlandse Gebarentaal door Wim Emmerik.